انبار چیست و انباردار کیست؟

در عصری که بشر برای راحتی و رفاه زندگی خود تکنولوژی های جدیدی را وارد زندگی خود می کند، نیاز برخی سیستم ها به خوبی حس می شود. یکی از این سیستم ها که برای زندگی امروزی ما نیاز است، سیستم انبارداری می باشد. مسلما برای مدیریت انبار نیز شخص یا اشخاصی نیز باید باشند تا این سیستم را به خوبی مدیریت و راهبری کنند.

در این مطلب برای شما می خواهیم تعریف انبار و انباردار را شرح دهیم تا اگر شما هم در یکی از بخش های این سیستم حضور دارید، کاملا با این سیستم آشنایی لازم را داشته باشید.

انبار چیست؟

انبار چیست؟

انبار به ساختمان یا محوطه تجاری اطلاق می گردد که زیر نظر یک سازمان یا شرکتی با بهره برداری از یک سیستم صحیح طبقه بندی و چیدمان خاص است که برای نگهداری یک یا چند نوع کالای بازرگانی از جمله مواد صنعتی، مواد غذایی، اجناس، مواد اولیه و یا فرآورده های مختلف در یک مکان مشخص (معمولا سرپوشیده) مورد استفاده قرار می گیرد.

برای مطالعه بیشتر وارد لینک شوید

13 مورد از انواع انبارهای کشور که باید بشناسید!!!

گاهی انبار ها می توانند در یک محل سرپوشیده، محوطه سرباز، زیر زمین یا حتی داخل یک دستگاه (همانند یخچال های صنعتی بزرگ برای نگهداری مواد غذایی یا فاسد شدنی است) قرار داشته باشند.

انبار ها می توانند در داخل یک شرکت یا کارخانه باشند و گاهی در یک محیطی خارج از شرکت و کارخانه قرار داشته باشند، ولی اغلب شرکت ها سعی بر این دارند که انبار های خود را (الخصوص انبار مواد های اولیه) را در داخل شرکت جای دهند تا بتوانند کالاها و قطعات مورد نیاز خود را در آستنه سهولت به سرعت از آن خارج کرده و یا حتی آن را بسته بندی سازند و در تامین مواد مورد نیاز دچار وقفه نگردند.

علاوه بر آن انبار ها به عنوان نقاط و تاسیساتی برای نگهداری موقت به منظور توزیع و تجمیع کالاها با یک سیستم منظم و برنامه ریزی شده، برای مدیریت فرآیند ها در سیستم های توزیع نیز استفاده می شوند. تا از لحاظ بهره وری در زمان و هزینه پیشرفت کمک شایان قابل توجهی به مجموعه سازمان ها جهت امور بکنند.

برای مطالعه بیشتر وارد لینک شوید

4 اصل و استاندارد بسته بندی و انبارداری در سال 2021

به عبار ساده تر انبار: محل یا فضائی مشخص است که اقلام مورد نیاز بر اساس یک سیستم طبقه‌بندی صحیح و بطور مناسب نگهداری می‌شود.

اهداف و فرایند های انبار:

این فرایندها مجموعه عملیاتی را دربردارند که در کلیه انبارها این اهداف صورت می گیرند.

  1. پذیرش کالا
  2. جاگذاری و جابجایی کالا
  3. انتخاب و گردآوری کالا برای خروج
  4. بسته‌بندی و تحویل کالا

انبار قفسه بندی شده

کلا چند نوع انبار داریم؟

انبارها به انواع مختلف تقسیم می شوند که در این مطلب به چگونگی تقسیم بندی از نظر ساختمانی می پردازیم.

  1. انبارهای پوشیده: در این نوع انبار، اطراف انبار به طور کامل پوشیده و دارای سقف می باشد. انبار های پوشیده، جهت ذخیره سازی اجناسی است که مواد خاصی در آن به کار رفته و دارای حساسیت است، مانند دارو های خاص (که در دمای مناسبی باید قرار گیرند) یا مواد یا اجناسی که از ارزش مادی بالایی مانند انبار طالا برخوردار هستند اطلاق می شوند را انبار پوشیده گویند.
  2. انبارهای سرپوشیده یا هانگارد: این نوع انبار نیز مانند انبار پوشیده، دارای سقف بوده است. با این نوع تفاوت که چهار طرفه این انبار باز بوده و فاقد حافظ های جانبی می باشد. این نوع انبارها فقط اقلامی که به تابش مستقیم نور آفتاب، برف و باران حساس هستند و خاصیت خود را از دست می دهند مورد استفاده قرار می گیرند.
  3. انبارهای باز: این نوع انبار ها به صورت محوطه ای بوده و جهت نگهداری اجناسی است که به نور آفتاب و برف و باران حساس نبوده و خاصیت خود را از دست نمی دهند، با رعایت اصول انبارداری نگهداری می شوند اطلاق می شوند. (در این نوع انبار بیشتر ماشین آلات و لوازم سنگین نگهداری شده و مورد استفاده قرار می گیرد)

کارکنان انبار در حال آمارگیری کالا

انبار دار کیست؟

انباردار یکی از مهم ترین افراد در هر شرکت، کارخانه یا سازمان است که وظیفه سرپرستی، دریافت محصولات، انبار و توزیع آن ها را برعهده دارد. انبار دار بایستی وظیفه شناس بوده و از تمامی مشخصات کالاها، مکان دقیق آن ها، اطلاعات کافی ای داشته باشد.

انبار گردانی بر خلاف تصور عموم یکی از کار های پر مشقت می باشد که یک نفر به عنوان انباردار باید به نظم انبار رسیده و توانایی حل مسائل را در محیطی که کار ها به سرعت صورت می گیرد را داشته باشد. همچنین انبار دار شایسته است قدرت رهبری داشته و نظم را به طور کامل رعایت کند تا زیر دستانش نیز از نظم و مقررات موجود تخطی نکنند.

برای مطالعه بیشتر وارد لینک شوید

9 تا از لوازم و تجهیزات اساسی انبارداری در 2022 !!

در واقع امنیت و حفاظت کالاهای موجود در انبار شرکت یا کارخانه بر عهده انبار دار بوده و هر چقدر انبار دار مسئولیت پذیرتر و حرفه ای تر باشد، میزان امنیت کالاها در انبار نیز افزایش می یابد.

انباردار به تنهایی قادر نخواهد بود تا به صورت کامل نظم و امنیت را در انبار برقرار سازد، به همین علل در هر انباری که انباردار در آن وجود داشته باشد، چندین نفر نیز به عنوان کمک انباردار استخدام می شوند و از این طریق برقراری نظم و امنیت در انبار راحت تر و مطابق قوانین آن انبارداری صورت می پذیرد.

مدیریت انبارداری

یک انباردار چه مهارت هایی باید داشته باشد؟

در این بخش به خصوصیات مورد نیاز شغل انبارداری می پردازیم که هر شخصی قبل از ورود به این شغل باید توانایی های خود را در انجام ای شغل دشوار بسنجد، می پردازیم:

از آنجایی که انباردار با واحد های مختلف سازمانی یا شرکتی در ارتباط است، باید از روابط عمومی بالایی برخوردار باشد. چرا که در شغل انبارداری یکی از مهم ترین خصوصیات، ایجاد نظم و امنیت کالاها می باشد. پس دقت و انضباط در این شغل بسیار مهم است.

همچنین یک انبار دار باید قدرت تجزیه و تحلیل مسائل مختلف موجود در محیط کار را داشته باشد تا در قبال مسولیتی که بر عهده گرفته است به بهترین شکل مدیریت کند.

انباردار از آنجایی که به کمک افراد دیگر (مانند کمک انباردار و کارگران ساده) می شتابد، انباردار باید روحیه همکاری با افراد دیگر را نیز داشته باشد.

از خصوصیات های بارز یک انبار دار خوب، توانایی کار در شرایط سخت و فشار کاری بالا (معمولا انجام کار ها در یک محیط پرسرعت) است.

مهم ترین وظیفه یک انبار دار چیست؟

یکی از مهمترین وظایف انباردار، امانتداری اوست. چرا که یک انبار دار سرمایه اصلی یک سازمان یا یک کارخانه را در زیر دست خود دارد، که مسئولیت حفظ و نگهداری از آن را برعهده داشته و بنابراین انباردار باید مسئولیت پذیر و امانتدار سرمایه یک سازمان یا شرکت باشد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.