انواع انبارداری مدرن و قدیمی که باید بشناسید!!!

در عصری که بشر زندگی خود و رفاه خود را با تکنولوژی و نوآوری درآمیخته، وجود برخی سیستم ها از سالیان دور همچنان لازمه ادامه این رفاه می باشد. یکی از این سیستم ها سیستم انبار و انبارداری می باشد که امروزه نسبت به یک یا دو دهه گذشته دستخوش تغییرات بسیاری بوده است.

در این مطلب قصد داریم برای شما انواع انبارداری مدرن و قدیمی را شرح دهیم و تفاوت های این دو نوع سیستم انبارداری را برای شما بیان کنیم. پس با نواندیش همراه باشید.

با گذشت زمان و پیشرفت چشمگیر تکنولوژی، بسیاری از عنصر های عادی زندگی ما تغییر پیدا کرده اند، در همین راستا انبارداری نیز با گذشت زمان تحت تاثیر پیشرفت این آینده امروزی بوده و انبار داری به دو نوع تبدیل شد. “انبار داری مدرن و انبار داری قدیمی”

انواع انبارداری از جمله انبارداری مدرن و انبارداری قدیمی با اراِئه خدمات، انتقال و سرعت جا به جایی انواع کالاها را بهبود بخشید و در همین راستا انبارداری مدرن به دلیل بهره مندی از تجهیزات و تکنولوژی نوین توانست جایگزین مناسبی برای انبارداری قدیمی باشد.

برای مطالعه بیشتر وارد لینک شوید

13 مورد از انواع انبارهای کشور که باید بشناسید!!!

کلا چند نوع انبار داریم؟

انبارها را می‌توان از جهات مختلف به دسته های زیر تقسیم بندی کرد:

  1. از نوع ساختمانی.
  2. نحوه انجام عملیاتی.
  3. چگونگی و ماهیت عمل.
  4. نوع کالا هایی که در آن نگهداری می‌ شوند.

انبار خالی سرپوشیده

چند نوع انبار از لحاظ ساختمانی داریم؟

انبار ها از جهات مختلفی قابل تقسیم بندی هستند که در این مطلب به چگونگی تقسیم بندی آن از نظر ساختمانی می پردازیم.

  1. انبارهای پوشیده: در این نوع انبار، اطراف انبار به طور کامل پوشیده و دارای سقف می باشد. انبار های پوشیده، جهت ذخیره سازی اجناسی است که مواد خاصی در آن ها به کار رفته است و دارای حساسیت می باشند، مانند دارو های خاص (که در دمای مناسبی باید قرار گیرند) یا مواد یا اجناسی که از ارزش مادی بالایی برخوردار هستند مانند انبار طلا.
  2. انبارهای سرپوشیده یا هانگارد: این نوع انبار نیز مانند انبار پوشیده، دارای سقف بوده است. با این نوع تفاوت که چهار طرفه این انبار باز بوده و فاقد حافظ های جانبی می باشد. این نوع انبارها فقط اقلامی که به تابش مستقیم نور آفتاب، برف و باران حساس هستند و خاصیت خود را از دست می دهند مورد استفاده قرار می گیرند.
  3. انبارهای باز: این نوع انبار ها به صورت محوطه ای بوده و جهت نگهداری اجناسی است که به نور آفتاب و برف و باران حساس نبوده و خاصیت خود را از دست نمی دهند و با رعایت اصول انبارداری نگهداری می شوند اطلاق می شوند. (در این نوع انبار بیشتر ماشین آلات و لوازم سنگین نگهداری شده و مورد استفاده قرار می گیرد)
برای مطالعه بیشتر وارد لینک شوید

چگونه مدرک انبارداری بگیریم؟【2 راه سریع】+رایگان

انواع انبارها از لحاظ کاربری کدامند؟

  • انبارهای کالای خطرناک مثل کالاهای آتش زا یا پرتوزا (اشعه ایکس)
  • انبار یا مخزن کالاهای گران‌قیمت (ماشین آلات سنگین)

فرآیند های انبارداری

فرایندهای کلی در انواع انبار که باید بدانید!

در هر نوع انباری چندین فرایند وجود دارد که در زیر به بخشی از آن ها اشاره کرده ایم. برای مطالعه دقیقتر در این مورد می توانید به مقاله فرایندهای انبارداری مراجعه کنید.

  • پذیرش کالا
  • جاگذاری و جابجایی کالا
  • انتخاب و گردآوری کالا (در صورت نیاز) برای خروج
  • بسته بندی کالا و تحویل آن

انبارداری مدرن

انواع سیستم های انبارداری در هر نوع انبار

در یک سیستم صحیح انبار داری بدون در نظر داشتن انواع انبارداری مدرن و قدیمی بهره مندی از این نوع خدمات مزایایی را برای سازمان ها به دنبال دارد از جمله:

  • برنامه ریزی دقیق از تمام موجودی‌های انبار.
  • خرید به اندازه و به موقع کالا و صرفه جویی در هزینه ها ی خرید.
  • جلوگیری از خریدهای تکراری و یا بیش از اندازه یک کالا مشخص.
  • بهره مندی از تخفیف‌های کلی مخصوصا در خریدهای عمده.
  • کاهش دادن آثار ناشی از نوسانات قیمت‌ها در تأمین مواد و کالا.
  • کاهش دادن دفعات خرید و کم شدن هزینه ها.
  • تعیین بهترین الگوی سفارش دهی به همراه بهترین مقدار موجودی.
  • مراقبت و نگهداری کردن از کالاها از جمله: سرقت، صدمه، ضایعه و طبقه بندی یا قفسه بندی صحیح اقلام و تعیین نقطه سفارش دهی.
  • تسریع در انجام امور سازمان و جلوگیری از وقفه در تولید.
  • کاهش اتلاف و ضایعات کالاها.
  • شناسایی آسان تر و دسترسی راحت تر به کالاهای موجود در انبار، بخصوص در موسسات با حجم موجودی های زیاد و متنوع.

بازدید از انبار

تفاوت انبارداری قدیمی با انبارداری مدرن:

برای درک بهتر انبارداری قدیمی با انبارداری مدرن باید به تفاوت این دو نوع انبارداری بپردازیم.

به طور کلی انبارداری مدرن، به انبار هایی گفته می شود که آن انبار از تجهیزات نو و وابسته به اینترنت بهره مند شده باشد و در سیستم آن انبار از نرم افزارهای ویژه ای برای مدیریت انبارداری مدرن به کار گرفته شود که به این نوع انبارداری به اصطلاح انبارداری مدرن گفته می شود.

برای مطالعه بیشتر وارد لینک شوید

9 تا از لوازم و تجهیزات اساسی انبارداری در 2022 !!

از جمله مهم ترین مزیت این نوع انبارداری می توان به کاهش ضریب خطا و مدیریت آسان آن در کنار کاهش احتمال اشتباه در جا به جایی نا صحیح محصول اشاره کرد. انبارداری مدرن به دلیل هوشمند بودن به نیروی انسانی کمتری نیازمند بوده و همین امر به صورت قابل توجه ای هزینه ها را کاهش می دهد؛ ولی انبارداری قدیمی به نیرو های انسانی بسیار وابسته بوده و دارای خطای بیشتر با هزینه بیشتر می باشد که احتمال به وجود آمدن نقص در این نوع انبارداری به دلیل کمبود تجربه یا بی مسئولیت بودن انباردار یا کمک انبار دار و پرسنل ها بسیار زیاد می باشد.

سخن پایانی

شیوه های انبارداری روز به روز در حال گسترش و کامل شدن هستند و روش ها با توجه به نوع سازمان و سیستم، متغیر بوده و مزایا و معایبی را دارد. پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا دستگاه ها و تجهیزات مختلفی جهت سهولت در انبارداری وارد این سیستم شوند و در راستای کاهش هدر رفت انرژی، سرمایه و زمان شوند.

در این مطلب برای شما انواع انبارداری مدرن و قدیمی را توضیح دادیم و تفاوت این دو نوع انبارداری را شرح دادیم. اگر شما هم تجربه مدیریت یا کار در حوزه انبارداری مدرن را دارید خوشحال می شویم نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.