9 نکته کلیدی مدیریت انبارداری در سال 1400

مدیریت انبار و انبارداری یکی از کارهای اساسی و مهم هر سازمان و شرکتی است و با وجود ورود و خروج ها و اقلام بسیار متعدد، اگر سیستم مدیریت انبار مناسبی نداشته باشید، ممکن است با مشکلات عدیده ای مواجه شوید. در این مطلب می خواهیم برای شما 9 نکته کلیدی که در مدیریت انبارداری باید بدانید را شرح دهیم.

انبار و سیستم های انبارداری از مهم‌ ترین بخش‌ های یک سازمان و یا شرکت می باشند، زیرا که بخش بزرگی از تولیدات و کالاهای مورد نیاز آن ها در این بخش ها نگهداری می شود.

نکات مهم در مدیریت انبارداری

کالاهای موجود در انبار باید در محل‌ های امن و مناسب و به صورت منظم نگهداری شود و به طوری که دسترسی به آن در مواقع لزوم به آسانی امکان پذیر باشد. نوع و مقدار مواد و حداقل و حداکثر موجودی هر یک از اقلام و کالا ها و همچنین نقطه سفارش مواد به طور مستمر باید مورد توجه انباردار قرار گیرد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که مدیریت انبارداری سخت و پر هزینه‌ است و سازمان ها و شرکت ها به دنبال کاهش هزینه های انبارداری و افزایش سود خود هستند.

9 نکته کلیدی برای مدیریت انبارداری

1- فضای انبار را بهینه سازی کنید

برای کوچک ترین فضای انبار شما، هزینه هایی مثل اجاره، برق و سایر وسایل و تجهیزات وجود دارد. هر قدمی که نیروی انباردار شما در فضای انبار قدم می‌زند نیز شامل هزینه‌ی زمانی و مالی برای شماست. شما باید با برنامه ریزی دقیق برای بهره وری بیشتر فضای انبار خود، کارآمدترین مسیرها را برای کارمندان و سودآوری کسب و کار خود محیا کنید و در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید.

شما با رعایت این نکات می توانید کوچکترین فضای ممکن را به عنوان انبار استفاده کنید. با انجام این موارد، فضای کافی برای ماشین آلات حمل و نقل یا سایر دستگاه های خود خواهید داشت.

2- از چیدمان مناسب تجهیزات و ابزار ها غافل نشوید

در انواع انبارها برخی از اجناس بیشتر از سایر کالاها استفاده می شود و همچنین فروش بیشتری دارند و تند مصرف هستند. شما باید فضای انبار خود را با در نظر گرفتن این موارد برنامه ریزی کنید. اجناس و ابزارهایی که بیشترین استفاده را دارند،در دسترس کارکنان انبار قرار دهید. با اولویت بندی کردن کالاها سرعت کار بالا رفته و زمان بارگیری و تخلیه را کاهش خواهید داد.

3- برای درخواست های گوناگون با برنامه عمل کنید

در همه مشاغل تقاضاهای فصلی متفاوتی دارند و در برخی از ماه های سال از ماه های دیگر تقاضای بیشتری برای محصولاتشان در بازار وجود دارد. بنابراین لازم است در مدیریت انبار تقاضا را بر اساس دوره های تاریخی و میزان تقاضا پیش بینی کرده و مطمئن شوید که موجودی کالاهای شما در یک سطح بهینه برای آن دوره نگهداری می شود.

4- اطلاعات انبار را بروز نگه دارید

به مرور زمان نیازهای جامعه و نیاز های تجاری دچار تغییر می شوند. ممکن است آنچه در روزهای اولیه برای انبار و کسب و کار شما کارآمد باشد، ممکن است در سال های بعد دیگر کارایی خود را نداشته باشد.

بنابراین بهتر است نحوه عملکرد انبار خود را هر سال بررسی کنید. اطلاعات خود را از انبار اینکه چه چیزی نیاز به موجودی مجدد دارد و چه چیزی ممکن است از قلم افتاده باشد را بروزرسانی کنید. لزوم ایجاد تغییرات جدید را بررسی کنید تا بهره وری انبار شما بهتر شود. برای درک بهتر از شرایط در صورت امکان با کارمندان ارشد مشورت کنید و از پبشنهادات آن ها استفاده کنید.

5-  انبار و طبقه بندی کالاها را برچسب گذاری کنید

یکی از بخش های مهم و ضروری برای نظم دهی و آراستگی انبار، برچسب گذاری آن می باشد. بسته به نیاز و اندازه انبار شما، نیاز به استفاده از سیستم بارکدخوان نیز ممکن است وجود داشته باشد. می توانید از تگ های RFID برای شمارش همه ی موجودی خود در کسری از ثانیه استفاده کنید.

برای مطالعه بیشتر وارد لینک شوید

RFID چیست و چه کاربردی دارد؟

6- کارکنان انبار را به طور موثر آموزش دهید

کارکنانی از بهره وری بیشتری برخوردار خواهند بود که سیستم موجودی انبار را درک می کنند و بنابراین مدیریت کارآمدتری خواهند داشت. با داشتن کارکنان آموزش دیده و ماهر، می توانید مطمئن شوید که نیروهای کار شما موجودی انبار درست و منظم را نگهداری می کنند و وظایف انبارداری به درستی محول شده اند.

7- استانداردها و رویه های ایمنی را برای مدیریت انبار تعیین کنید

همیشه یک انبار ایمن یک انبار کارآمد است. برای افزایش سطح آگاهی کارکنان خود می توانید دوره های آموزشی منظم اجرا کنید. کارکنانی که می دانند چگونه از تجهیزات و لوازم مختلف انبار به درستی و با اطمینان استفاده کنند، معمولاً انبارها را با کارآمدتر و بهتر اداره می کنند. همیشه سعی کنید از مشخص شدن مناطق خطر و در صدر بودن دستورالعمل های ایمنی در ذهن همه مطمئن شوید.

مدیریت انبارداری

8- یک سیستمی منعطف در انبار خلق کنید

جریان‌ های کاری، پروتکل‌ ها و قوانین از جمله موارد ضروری و مهم هستند، اما یکی از موارد بسیار مهم، قابلیت تغییر فوری استراتژی‌ ها و کار در جهت استراتژی‌ های بهبود یافته است.

این امکان وجود دارد که ناگهان داده‌ ها به شما نشان دهند که فرایند های انبارداری در حال تغییر هستند و شما نیاز دارید تا جریان‌ های کاری یا قسمتی از آن را تغییر دهید. بنابراین در این مورد، کل بخش‌ ها از جمله سیستم مدیریت انبار باید بتواند برنامه عملیاتی دیگری را با حداقل توقف جریان کاری ممکن پیاده سازی نماید.

9- انبار را با جریان کاری و کنترل دقیق مدیریت کنید

اینکه بدانید چه کاری باید انجام دهید راحت تر از آن است که بدانید چه دانشی باید به کار بگیرید.زمانی که شما برای بخشی از قسمت های مدیریت انبار برنامه عملیاتی و استراتژی طراحی می کنید باید مطمئن باشید که استراتژی تا حد امکان به همان بی نقصی که طراحی کرده اید، اجرا می‌شود.

برای اطمینان از این موضوع، شما نیاز دارید تا جریان‌های کاری، فرایندها، قوانین و پروتکل‌های مناسب را ایجاد کنید تا با ملزم کردن کارکنان انبار به پیروی از فرایندهای انبارداری، افراد با هماهنگی هم کار کنند و به اهداف مشترک دست یابند.

سخن پایانی

انبار یک بخش جدا نشدنی از سازمان ها و شرکت ها و تولیدی ها می باشد و مدیریت انبارداری یکی از حساس ترین و چالش برانگیز ترین مسئولیت های این بخش می باشد.

از آنجا که در دنيای مدرن امروز کليه سازمان ها ، ارگان ها ، کارخانه ها ، واحد هاي کوچک توليدی و حتی کارگاه ها به انبار نيازمند هستند ، مقوله انبار و انبارداری و ميزان آشنايی و تسلط پرسنل انبار بسيار حائز اهميت است.

در این نوشته سعی کردیم به طور مختصر 9 مورد از نکات مهم در سیستم مدیریت انبار را برای شما شرح دهیم تا بتوانید با رعایت آن ها قدم هایی مثبت در این زمینه و بهبود کیفیت بخش های مختلف سیستم انبارداری شرکت یا سازمان خود بردارید.

شما نیز اگر نکته نظری در رابطه با مدیریت انبارداری دارید خوشحال می شویم آن را در بخش دیدگاه ها برای ما ارسال کنید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.